2 port
Ingredienser
- Frysta Vannameiräka (ASC-Märkta), Tinade 16 st
- Vetemjöl 1 dl
- Ägg 2 st
- Riven Kokos 2- 3 dl
- Neutral Olja, Till Fritering 5 dl
-
Chili- och ingefärsdipp med färskost:
- Castello® Cream Cheese Ring Chili & Ingefära 1 st
- Arla Ko® Gräddfil 2 msk
- Lime, Pressad Saft 1 st
- Nymalen Svartpeppar
-
Till servering:
- Lime, I Klyftor
- Färsk Koriander
Gör så här:
- Rör ihop färskosten, gräddfil och limesaft till en slät dipp. Smaka av med svartpeppar.
- Torka av räkorna på hushållspapper. Lägg upp vetemjöl, uppvispade ägg och kokos i tre tallrikar. Vänd räkorna först i vetemjöl (se till att överflödigt mjöl skakas av), sedan i ägg och sist i kokos.
- Hetta upp oljan i en vid kastrull till 180°. Fritera några räkor i taget tills de är krispiga och gyllene i färgen. Låt rinna av på hushållspapper en stund innan servering. Salta lätt.
- Servera kokosräkorna med färskostdippen och limeklyftor. Garnera med färsk koriander.
Presenteras av