arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Kokosräkor med chili- och ingefärsdipp

Kokosräkor med chili- och ingefärsdipp
2 port

Ingredienser

  • Frysta Vannameiräka (ASC-Märkta), Tinade 16 st
  • Vetemjöl 1 dl
  • Ägg 2 st
  • Riven Kokos 2- 3 dl
  • Neutral Olja, Till Fritering 5 dl
  • Chili- och ingefärsdipp med färskost:

  • Castello® Cream Cheese Ring Chili & Ingefära 1 st
  • Arla Ko® Gräddfil 2 msk
  • Lime, Pressad Saft 1 st
  • Nymalen Svartpeppar
  • Till servering:

  • Lime, I Klyftor
  • Färsk Koriander

Gör så här:

  1. Rör ihop färskosten, gräddfil och limesaft till en slät dipp. Smaka av med svartpeppar.
  2. Torka av räkorna på hushållspapper. Lägg upp vetemjöl, uppvispade ägg och kokos i tre tallrikar. Vänd räkorna först i vetemjöl (se till att överflödigt mjöl skakas av), sedan i ägg och sist i kokos.
  3. Hetta upp oljan i en vid kastrull till 180°. Fritera några räkor i taget tills de är krispiga och gyllene i färgen. Låt rinna av på hushållspapper en stund innan servering. Salta lätt.
  4. Servera kokosräkorna med färskostdippen och limeklyftor. Garnera med färsk koriander.
Presenteras av Castello