arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Krämig ärtsoppa med blåmögelost

Det här receptet på en värmande och krämig ärtsoppa går från god till supergod om du smular lite blåmögelost på den. Mums!
Krämig ärtsoppa med blåmögelost
4 port

Ingredienser

  • Schalottenlök 2 st
  • Olivolja 2 dl
  • Fryst Ärta 400 g
  • Kycklingfond 8 dl
  • Arla Ko® Eko Vispgrädde 1 dl
  • Torkad Timjan 1 tsk
  • Citron 1 st
  • Blåmögelost 100 g

Gör så här:

  1. Häll olja i en panna och tillsätt finhackad schalottenlök.
  2. Sautera löken tills den är transparent. Tillsätt kycklingbuljong och timjan.
  3. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Tillsätt ärtorna och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  5. Mixa soppan – antingen med en blender eller en stavmixer – tills den är helt slät.
  6. Tillsätt 100ml grädde och värm upp snabbt.
  7. Smaka av med salt, peppar och citron.
  8. Häll upp soppan i skålar.
  9. Smula i Danablu. Servera direkt.
Presenteras av Castello