arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Krispig Ösarps cheddar med rökt paprika och gräddfil (Årets Kock)

Perfekt krispig cheddar med den rökt paprikan och vitlök tillsammans med extra krämig gräddfil som fått rinna av ett par timmar i kaffefilter.
Krispig Ösarps cheddar med rökt paprika och gräddfil (Årets Kock)
4 port

Ingredienser

  • Arla Ko® Gräddfil Filtrerad I Kaffefilter I Tre Timmar 3 dl
  • Rökt Paprikapulver 1 msk
  • Finhackad Vitlöksklyfta 0,5 st
  • Riven Wästgöta Kloster® Cheddar 2 dl
  • Salt Och Svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop gräddfilen med paprikapulver, vitlök, salt och nymalen svartpeppar.
  3. Strö ut osten på bakplåtspappret och sätt in i ugnen i 7-8 minuter (se till så osten inte får för mycket färg då den kan få bittra toner).
  4. Låt svalna och smula över gräddfilen på fatet eller skålen.
  5. Servera till massa olika skurna grönsaker som morötter, kål, krispig kålrabbi, champinjoner, sockerärtor eller ugnsbakad spetskål eller grillad fisk.
Presenteras av Kvibille