4 port
40 Minuter
Ingredienser
-
Kyckling
- Kycklinglårfilé 400 g
- Vetemjöl 1 dl
- Ägg 2 st
- Finriven Parmesanost 100 g
- Vitlökspulver 1 tsk
- Salt 1 tsk
- Panko 3 dl
- Sesamfrö 1 dl
- Svartpeppar 0,5 tsk
- Olja Att Fritera I
-
Jalapeñodip
- Färsk Grön Jalapeño 4 st
- Färsk Koriander 1 kruka
- Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
- Pressade Vitlöksklyfta 2 st
- Limesaft 0,5 dl
- Olivolja 0,5 dl
- Salt
Gör så här:
- Jalapeñodip: Ta bort stammen på chilifrukterna och mixa chilin med koriander, crème fraiche, vitlök och lime med en stavmixer. Mixa tills konsistensen är krämig, och häll sedan i olivoljan i en tunn stråle medan mixern är igång. Smaka av med salt.
- Kycklingen: Ta fram kycklingfilén och tre djupa tallrikar. Mät upp vetemjölet i en djup tallrik. Kläck äggen i den andra tallriken och vispa upp dem. Blanda den rivna osten, vitlökspulver, salt, pankoströbröd, sesamfrön och svartpeppar i den tredje tallriken.
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller traktörpanna till cirka 170°.
- Doppa kycklingbitarna i mjöl, därefter i det uppvispade ägget. Skaka av och doppa slutligen i den tredje tallriken, och sänk försiktigt ner i den heta oljan.
- Fritera några bitar i taget tills ytan på kycklingen fått färg och blivit krispig. Fiska upp med en hålslev i metall och låt rinna av på ett ugnsgaller.
- Servera med jalapeñodip.