arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Kryddig rödvinssirap med nötter och russin

En kryddig rödvinssirap är god och lätt att göra! Servera den med ost, nötter och russin för en omslutande och värmande smakupplevelse.
Kryddig rödvinssirap med nötter och russin

Ingredienser

  • Rödvin 3 cl
  • Rårörsocker 4,5 msk
  • Kanelstång 2 st
  • Hel Kryddnejlika 3 st
  • Stjärnanis 3 st
  • Kardemummakapslar 3 st
  • Finrivet Apelsinskal 2 tsk
  • Pressad Apelsinsaft 2 msk
  • Konjak 1 msk
  • Russin 1 dl
  • Mandel Hackad 25 g
  • Till servering

  • Vitmögelost 150 g

Gör så här:

  1. Kryddad rödvinssirap : Blanda rött vin, socker, kryddor, apelsinskal, juice och konjak i en kastrull och koka upp.
  2. Koka den på jämn värme i ca 15 minuter eller tills det börjar tjockna.
  3. Tillsätt russinen och koka i ytterligare ca 2 minuter.
  4. Häll sirapen i en skål.
  5. Låt svalna.
  6. Rosta mandeln på hög värme och under omrörning i ca 2 minuter, tills de är gyllene.
  7. Strö dem över sirapen.
  8. Servering: Servera sirapen tillsammans med ost och kex.