Ingredienser
- Jäst 25 g
- Vatten Ljummet 1,5 dl
- Salt 0,5 tsk
- Olivolja 2 msk
- Strösocker 0,5 tsk
- Äggula 1 st
-
Picklad lök och zucchini
- Zucchini 1 st
- Liten Gul Lök 12 st
- Vitvinsvinäger 2 dl
- Strösocker 1 dl
- Senapspulver 1 tsk
- Malen Gurkmeja 1 tsk
- Lammfärs 300 g
- Gul Lök 1 st
- Svenskt Smör Från Arla® 1 msk
- Tomatpuré 3 msk
- Malen Spiskummin 1 tsk
- Salt 0,5 tsk
- Castello® Burger Cheddar Skivad Hårdost 150 g
- Färsk Oregano Grovhackad 0,5 dl
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, olja och socker.
- Rör ner det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225ᵒ.
- Hyvla zucchinin tunt.
- Skala lökarna.
- Koka upp vinäger, socker och kryddor. Lägg i lökarna och låt koka ca 3 min. Låt svalna och lägg i zucchinin.
- Skala och hacka löken till färsen.
- Stek lammfärs och lök i smör, rör ner tomatpuré, spiskummin och salt. Låt koka 3-4 min.
- Dela degen i 8 bitar och baka ut små pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Pensla kanterna med uppvispad äggula.
- Lägg på lammfärs och ost.
- Baka i mitten av ugnen 7-8 min.
- Toppa pizzorna med picklad lök och zucchini. Strö över oregano.
- Tips! Sätt in en plåt eller en pizzaten i ugnen och låt den bli riktigt varm. Baka ut pizzorna på en skärbräda med mjöl så att pizzan kan föras över till den heta plåten i ugnen. Bäst är det om man har en bakspade.
Presenteras av