arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Lingonchutney till ost

Mögelost på pepparkaka är ju en klassiker. Men om du serverar en lingonchutney till? Mums!
Lingonchutney till ost

Ingredienser

  • Rödlök 0,5 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 2 msk
  • Rårörda Lingon 2 dl
  • Vit Balsamvinäger 1 msk
  • Malen Kanel 1 krm
  • Malen Ingefära 0,5 tsk
  • Lagerblad 1 st
  • Vitmögelost 300 g
  • Pepparkaka 30 st

Gör så här:

  1. Hacka löken och stek den mjuk i smöret.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, koka upp och låt koka på svag värme ca 10 min.
  3. Låt svalna och häll upp på burk.
  4. Förvara i kyl.
  5. Skär osten i skivor, lägg en skiva ost på varje pepparkaka och toppa med lingonchutney.