4 port
35 Minuter
Ingredienser
- Färdig Pizzadeg 1 st
- Kvibille® Ädel Grädd 140 g
- Arla Köket® Lätt Crème Fraiche 2 dl
- Mjöliga Potatis 2 st
- Tärnat Bacon 140 g
- Flower Sprouts 75 g
- Färska Fikon 4 st
- Rosépeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225° eller 200º varmluft.
- Smula ner hälften av ädelosten i crème fraichen och bred över pizzadegen.
- Skiva potatisarna så tunt som möjligt, gärna på mandolin.
- Fördela över pizzan.
- Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills potatisen är gyllene.
- Plocka bladen från flower sprouts.
- Fräs bacon i en torr panna 4-5 min.
- Tillsätt sprouts och fräs hastigt.
- Skär fikonen i kvartar.
- Toppa pizzan med bacon, flower sprouts, resterande ädelost, fikon och ev lite grovkrossad rosépeppar.
Presenteras av