arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Pizza bianco med ädelost, fikon och potatis

Fantastiskt god och enkel pizza som passar lika bra till minglet, på festen eller till vardags.
Pizza bianco med ädelost, fikon och potatis
4 port
35 Minuter

Ingredienser

  • Färdig Pizzadeg 1 st
  • Kvibille® Ädel Grädd 140 g
  • Arla Köket® Lätt Crème Fraiche 2 dl
  • Mjöliga Potatis 2 st
  • Tärnat Bacon 140 g
  • Flower Sprouts 75 g
  • Färska Fikon 4 st
  • Rosépeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° eller 200º varmluft.
  2. Smula ner hälften av ädelosten i crème fraichen och bred över pizzadegen.
  3. Skiva potatisarna så tunt som möjligt, gärna på mandolin.
  4. Fördela över pizzan.
  5. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills potatisen är gyllene.
  6. Plocka bladen från flower sprouts.
  7. Fräs bacon i en torr panna 4-5 min.
  8. Tillsätt sprouts och fräs hastigt.
  9. Skär fikonen i kvartar.
  10. Toppa pizzan med bacon, flower sprouts, resterande ädelost, fikon och ev lite grovkrossad rosépeppar.
Presenteras av Kvibille