20 st
Ingredienser
-
Omelett
- Ägg 8 st
- Vatten 0,75 dl
- Salt 0,5 tsk
- Manchego 200 g
-
Sparris
- Färsk Grön Sparris 200 g
- Salt Och Svartpeppar
- Citronsaft 0,5 dl
- Färsk Persilja 1 knippe
-
Till servering
- Arla® Färskost Naturell 100 g
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop ägg, vatten och salt (du behöver inte vispa).
- Riv ner osten i blandningen (spara lite ost till servering) och häll blandningen i en liten ugnsfast form, 20 x 26 cm.
- Klä gärna formen med bakplåtspapper så är omeletten lättare att få loss.
- Ugnslaga omeletten i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, tills den stannat och fått lite färg. Ta ut och låt svalna.
- Skär av och släng den träiga biten av sparrisen.
- Stek sparrisen på medelvärme i någon minut. Salta och peppra, och pressa över citronjuice. Låt svalna.
- Tag ut 20 rundlar ur omeletten, med mått eller med snapsglas.
- Hacka persilja.
- Skär sparrisen i sneda skivor och blanda med persiljan.
- Bred på färskost på varje omelettrundel.
- Nyp fast lite sparrisblandning och avsluta med riven manchego och flingsalt.
- Servera!