arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostboll med nötter och blåbär

Det här receptet på ostboll med nötter och blåbär är ett supergott tilltugg till glöggminglet eller på julbordet. Eller till frukost för den delen. Du vet att du vill.
Ostboll med nötter och blåbär

Ingredienser

  • Castello® White 500 g
  • Blandade Nötter T Ex Pistage- Och Hasselnötter 200 g
  • Torkad Frukt T Ex Tranbär Och Blåbär 200 g

Gör så här:

  1. Skär bort kanten på osten och lägg sedan i en skål som du låter stå framme i rumstemperatur i ungefär en timme.
  2. När osten blivit mjuk, rör om tills du har en jämn och fin ostmassa.
  3. Hacka nötterna och den torkade frukten.
  4. Blanda ner en tredjedel av nötterna och frukten i osten och lägg resten i en skål.
  5. Forma osten till en boll och rulla den sedan försiktigt i de hackade nötterna och frukten så att hela ytan är täckt.
  6. Förvara bollen i kylskåp så att den sätter sig innan du serverar, förslagsvis med salta kex.
Presenteras av Castello