2 port
Ingredienser
-
Ostburgare
- Vetemjöl 1 dl
- Ägg 1 st
- Ströbröd 1 dl
- Rökt Wästgöta Kloster® Cheddar 240 g
- Olja, Till Fritering
-
Till servering
- Hamburgerbröd 2 st
- Majonnäs 2 msk
- Sallad, T Ex Rucola
- Rödlökar (Rå Eller Picklad)
Gör så här:
- Ta fram tre djupa tallrikar. Mät upp vetemjölet i den ena, vispa upp ägget i den andra och mät upp ströbrödet i den tredje.
- Dela osten till två bitar. Vänd först runt osten i vetemjöl, sedan i ägg. Låt rinna av, och vänd slutligen runt i ströbröd. Var noggrann med att paneringen täcker hela osten, eftersom paneringen agerar skydd mot den heta oljan. Har du inte lyckats är det bara att doppa i ägget igen, sedan i ströbröd.
- Hetta upp oljan. Oljan ska vara ganska het - ca 180°. Om du inte har en termometer kan du doppa i en bit bröd i oljan: Om det börjar bubbla fint runt brödbiten och brödet blir gyllene efter ungefär 40 sekunder så är oljan lagom varm.
- Sänk ner de panerade bitarna försiktigt med hålslev. Fritera en i taget. Paneringen får snabbt färg, och när hela biten ser fin ut fiskar du upp den med hålsleven och lägger osten i en form täckt med hushållspapper för att suga upp överflödig olja. Var noggrann med att oljan är tillräckligt varm, eftersom friteringen inte får pågå för länge - då smälter osten ut ur paneringen.
- Montera burgarna genom att breda ut majonnäs på bottenbrödet och lägga på sallad. Placera osten ovanpå, och avsluta med rödlök. Servera direkt.