arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostburgare på rökt cheddar

Det här är något för dig som aldrig tycker att det kan bli för mycket ost på hamburgaren. Får vi lov att presentera: En burgare helt gjord av ost. Den rökta cheddarn blir perfekt krispig på utsidan, med krämigt inkråm. Och garanterat mättande!
Ostburgare på rökt cheddar
2 port

Ingredienser

  • Ostburgare

  • Vetemjöl 1 dl
  • Ägg 1 st
  • Ströbröd 1 dl
  • Rökt Wästgöta Kloster® Cheddar 240 g
  • Olja, Till Fritering
  • Till servering

  • Hamburgerbröd 2 st
  • Majonnäs 2 msk
  • Sallad, T Ex Rucola
  • Rödlökar (Rå Eller Picklad)

Gör så här:

  1. Ta fram tre djupa tallrikar. Mät upp vetemjölet i den ena, vispa upp ägget i den andra och mät upp ströbrödet i den tredje.
  2. Dela osten till två bitar. Vänd först runt osten i vetemjöl, sedan i ägg. Låt rinna av, och vänd slutligen runt i ströbröd. Var noggrann med att paneringen täcker hela osten, eftersom paneringen agerar skydd mot den heta oljan. Har du inte lyckats är det bara att doppa i ägget igen, sedan i ströbröd.
  3. Hetta upp oljan. Oljan ska vara ganska het - ca 180°. Om du inte har en termometer kan du doppa i en bit bröd i oljan: Om det börjar bubbla fint runt brödbiten och brödet blir gyllene efter ungefär 40 sekunder så är oljan lagom varm.
  4. Sänk ner de panerade bitarna försiktigt med hålslev. Fritera en i taget. Paneringen får snabbt färg, och när hela biten ser fin ut fiskar du upp den med hålsleven och lägger osten i en form täckt med hushållspapper för att suga upp överflödig olja. Var noggrann med att oljan är tillräckligt varm, eftersom friteringen inte får pågå för länge - då smälter osten ut ur paneringen.
  5. Montera burgarna genom att breda ut majonnäs på bottenbrödet och lägga på sallad. Placera osten ovanpå, och avsluta med rödlök. Servera direkt.