arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostfondue med gruyère och emmentaler

Schweizisk höjdare som tog världen med storm under 70-talet. Klassisk after ski-mat för trötta åkare. Lyxlirare river förstås tryffel över anrättningen.
Ostfondue med gruyère och emmentaler
4 port

Ingredienser

  • Gruyère 200 g
  • Emmentaler 200 g
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Torrt Vitt Vin 2 dl
  • Majsstärkelse 1 msk
  • Kirsch
  • Servera med:

  • Bröd Skuret I Stora Bitar
  • Cornichons

Gör så här:

  1. Riv osten grovt.
  2. Dela på vitlöksklyftan och gnid in insidan på fonduegrytan.
  3. Koka upp 2 dl av vinet i grytan och ös ner osten.
  4. Koka upp igen under ständig omrörning.
  5. Avsluta med att röra ner maizena i kirsch och rör ner.
  6. Håll grytan varm (men inte kokande) över ett värmeställ, och servera med brödtärningar och cornichons.