arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostfylld råraka med löjrom, räkor och färsk löksallad

En ostfylld råraka med löjrom och räkor blir lite modernare take på en riktig svensk klassiker! Perfekt både till vardag och fest! Recept av Mattias Larsson från TV-serien Garanterat Gott på Godare.
Ostfylld råraka med löjrom, räkor och färsk löksallad
4 port

Ingredienser

  • Skalade Räkor 40 st
  • Löjrom 120 g
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1,5 dl
  • Löksallad

  • Rödlök 0,5 st
  • Färsk Lök 2 st
  • Pressad Citron 1,5 msk
  • Finstrimlad Färsk Gräslök 2 msk
  • Små Salladsblad 60 g
  • Salt
  • Råraka

  • Brännvinsost Pärlande 100 g
  • Potatis 400 g
  • Salt
  • Olja
  • Svenskt Smör Från Arla®

Gör så här:

  1. Finstrimla eller grovriv potatisen. Blanda potatisen med salt och låt den marinera ett par minuter.
  2. Värm ugnen till 200 C och värm en stekpanna till medelhög temperatur.
  3. Krama ur lite vatten från potatisen och dela upp den i 4 portioner.
  4. Stek rårakorna i ca 5 minuter på varje sida i rikligt med olja och smör till en gyllene och knaprig yta.
  5. Riv osten.
  6. Lägg 2 av rårakorna på en ugnsplåt och fördela på osten. Lägg de andra rårakorna ovanpå och ugnsbaka i ca 5 minuter.
  7. Strimla rödlök och färsklök. Blanda löken med citronjuicen och en nypa salt. Blanda ner gräslöken och salladsbladen.
  8. Dela rårakorna och lägg upp på 4 tallrikar.
  9. Toppa rårakorna med räkorna och löjromen. Servera med löksalladen och crème fraichen.
Presenteras av Kvibille