arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Parmesankex

Har du ännu inte gjort de här festsnackisarna? Då är det god tid nu! Krispiga parmesankex med underbar smak av färsk timjan. Du behöver bara fyra ingredienser, och kan dessutom förvara degen i frysen i flera månader. Ta i sådana fall fram degen att tina en stund innan du skivar den. Underbart gott att servera på ostbrickan.
Parmesankex
25 st

Ingredienser

  • Svenskt Smör Från Arla® 100 g
  • Parmesanost 100 g
  • Vetemjöl 2 dl
  • Äggula 1 st
  • Färsk Timjan 0,5 kruka
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Tärna smöret och lägg i en mixerbunke. Tillsätt riven ost, vetemjöl och äggula. Finhacka timjan och tillsätt den. Mixa snabbt ihop till en deg.
  2. Forma degen till en rulle (3-4 cm i diameter), plasta in och kyl i 30 min.
  3. Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  4. Skär degen i 25-30 skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt.
  5. Grädda mitt i ugnen,tills kakorna är gyllene, 15-18 min.
  6. Låt parmesankexen svalna på plåten.