arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Parmesankräm med ugnsbakade körsbärstomater

Det här receptet med parmesankräm och ugnsbakade körsbärstomater är det perfekta tilltugget på sommarminglet.
Parmesankräm med ugnsbakade körsbärstomater

Ingredienser

  • Parmesanost Riven 2,5 dl
  • Arla® Färskost Naturell 150 g
  • Kavring 8 skivor
  • Körsbärstomat 20 st
  • Olivolja
  • Salt Och Peppar
  • Färsk Timjan För Garnering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Halvera körsbärstomaterna och placera på en plåt klädd med papper.
  3. Om tomaterna är bleka och tråkiga kan du liva upp dem genom att strö på någon nypa socker. Ringla över olja och strö på svartpeppar och flingsalt.
  4. Ugnsbaka i ca 30 minuter, tills tomaterna fått färg och skrumpnat ihop något. Ta ut plåten och låt svalna.
  5. Blanda ihop osten med en gaffel.
  6. Skär bort kanterna på kavringen och skär i snittvänliga bitar.
  7. Bred på oströra och lägg på tomater.
  8. Strö på timjan och servera.