4 port
40 Minuter
Ingredienser
- Mjölig Potatis 900 g
- Svenskt Smör Från Arla® 75 g
- Vitlöksklyfta 3 st
- Parmesanost Riven 150 g
- Arla Ko® Mellanmjölk 2 dl
- Salt Och Peppar
- Hackad Färsk Timjan 3 msk
- Olja Med Smak Av Tryffel ev
Gör så här:
- Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Smält smöret i en kastrull .Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i smörkastrullen.
- Låt smöret puttra på medelvärme tills det fått bärnstensfärg och doftar nötigt. Sila av i en skål.
- Spara vitlöksklyftorna som nu bör vara gyllene.
- Värm upp mjölken. Sila av potatisen blanda med mjölken.
- Mosa potatisen och blanda i osten. Späd eventuellt med mer varm mjölk. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg upp potatismoset i en skål.
- Ös över det varma, brynta smöret. Smula sönder och strö på vitlök och timjan. Droppa över tryffelolja och servera genast!.