arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Potatismos med parmesan

Det finns potatismos, och så finns det potatismos. I det här moset sparar vi inte på något! Potatismos med parmesan är ett riktigt lyxigt potatismos med smak av rostad vitlök, timjan och tryffelolja. Underbart gott till fint stekt kött!
Potatismos med parmesan
4 port
40 Minuter

Ingredienser

  • Mjölig Potatis 900 g
  • Svenskt Smör Från Arla® 75 g
  • Vitlöksklyfta 3 st
  • Parmesanost Riven 150 g
  • Arla Ko® Mellanmjölk 2 dl
  • Salt Och Peppar
  • Hackad Färsk Timjan 3 msk
  • Olja Med Smak Av Tryffel ev

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Smält smöret i en kastrull .Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i smörkastrullen.
  3. Låt smöret puttra på medelvärme tills det fått bärnstensfärg och doftar nötigt. Sila av i en skål.
  4. Spara vitlöksklyftorna som nu bör vara gyllene.
  5. Värm upp mjölken. Sila av potatisen blanda med mjölken.
  6. Mosa potatisen och blanda i osten. Späd eventuellt med mer varm mjölk. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg upp potatismoset i en skål.
  7. Ös över det varma, brynta smöret. Smula sönder och strö på vitlök och timjan. Droppa över tryffelolja och servera genast!.