arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Parmesanmuffins med jalapeno

Kaxiga små rackare till minglet som får ett luftigt och saftigt inkråm, fullt av ostglädje. Variera gärna med det du har hemma: finhackade oliver, soltorkade tomater, timjan eller basilika.
Parmesanmuffins med jalapeno
8 port

Ingredienser

  • Parmesanost 2 dl
  • Vetemjöl 1,5 dl
  • Bakpulver 1 tsk
  • Skivad Inlagd Jalapeño Hackad 2 msk
  • Salladslök Finhackad 1 st
  • Olivolja 0,5 dl
  • Arla Ko® Mellanmjölk 1 dl
  • Ägg 1 st

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader och placera ut åtta små muffinsformar på en plåt. (Använd gärna dubbla formar så behåller muffinsen formen under gräddning).
  2. Riv osten.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner osten.
  4. Blanda sedan i resten av ingredienserna och fördela smeten i de åtta formarna.
  5. Grädda gyllene mitt i ugnen i ca 12 minuter.
  6. Låt svalna på galler.
  7. Kan bakas i förväg och håller sig fräscha i flera dagar om de försluts i en påse och förvaras i kylen.
  8. Kan också frysas och tinas i rumstemperatur.