4 port
30 Minuter
Ingredienser
- Tagliatelle 360 g
- Pinjenöt 4 msk
- Vitlöksklyfta 1 st
- Arla Köket® Smör- & Rapsolja 1 tsk
- Arla Köket® Crème Fraiche 2 dl
- Kvibille® Ädel Grädd 140 g
- Sambal Oelek 1 tsk
- Salt Och Svartpeppar
- Varmrökt Lax 250 g
- Färsk Basilika 1 kruka
- Citron 1 st
Gör så här:
- Koka upp saltat vatten till pastan.
- Koka pastan al dente. Spara 2 dl av pastavattnet.
- Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna, till de blivit gyllene. Lägg över i en skål.
- Skala och finhacka vitlök. Hetta upp mör- & rapsolja i en kastrull. Fräs vitlöken mjuk.
- Rör ner crème fraiche, smulad ost och sambal oelek. Koka upp och späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens, ta bara lite åt gången. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Blanda väl avrunnen pasta med ostsåsen under omrörning på svag värme. Vänd ner lax delad i bitar och grovhackad basilika.
- Toppa med pastan med finrivet citronskal och pinjenötter. Servera direkt.
Presenteras av