10 port
1 Timmar
Ingredienser
- Strösocker 100 g
- Plommon Urkärnade 400 g
- Gul Lök Hackad 1 st
- Vit Balsamvinäger 3 msk
- Stjärnanis 2 st
- Grovt Salt 0,25 tsk
-
Tillbehör
- Ciabatta 4 st
- Vitmögelost 400 g
Gör så här:
- Smält sockret utan omrörning i en tjockbottnad kastrull tills det är gyllene.
- Rör om, tillsätt plommon och lök och blanda ner dem i sockret.
- Tillsätt vinäger, stjärnanis och salt och koka på låg värme under lock i ungefär en halvtimme. Rör om emellanåt så att sockret inte bränns.
- Ta bort locket och koka relishen i 2-3 minuter eller tills relishen tjocknat.
- Servera den kalla plommonrelishen tillsammans med bröd och ost.
- Tips: Plommonrelishen kan stå i kylen 3-4 veckor.