arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Potatisgratäng med Castello White Chili och parmaskinka

Potatisgratäng är lätt att laga och passar bra till grillat kött, kyckling eller biff. I det här receptet toppar vi gratängen med krämig vitmögelost, för lite extra oomph!
Potatisgratäng med Castello White Chili och parmaskinka
4 port
40 Minuter

Ingredienser

  • Castello® White Vitmögelost 150 g
  • Potatis Skuren I Bitar 800 g
  • Parmaskinka 12 skivor
  • Olivolja 2 msk
  • Salt Och Peppar
  • Rödlök 1 st
  • Färsk Rosmarin 0,5 msk
  • Lönnsirap 1 dl
  • Vitvinsvinäger 1 msk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg potatisen i en gryta med vatten och salt. Koka i 5-8 minuter. Ta upp potatisen, torka dem och låt dem svalna.
  3. Rulla varje potatis med parmaskinka, lägg i en ugnsfast form tillsammans med rödlök.
  4. Droppa över olivolja, krydda med salt och peppar.
  5. Skär osten i små trekanter.
  6. Blanda rosmarin, sirap och vitvinsvinäger, häll över potatisen (spara lite av blandningen).
  7. Grilla i ugnen i 10 minuter.
  8. Strö bitarna av osten över potatisen, häll på resten av sirapsblandningen.
  9. Låt osten tillagas med potatisen i ca 4 minuter.
  10. Servera varmt.
Presenteras av Castello