arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Quiche med fänkål och tomat

Fänkål är en perfekt smakkompis till ost. I det här receptet tar vi det bästa av två världar och mixar ihop i en fantastiskt god paj!
Quiche med fänkål och tomat
4 port

Ingredienser

  • Castello® Black Blåmögelost 150 g
  • Smördegsplatta 1 st
  • Ägg 3 st
  • Arla Ko® Eko Vispgrädde 2 dl
  • Tomatsallad

  • Tomat 4 st
  • Fänkål 250 g
  • Gul Lök 0,5 st
  • Honung 2 msk
  • Olivolja 2 msk
  • Salt Och Peppar
  • Citron Skal Och Saft 1 st

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter med smördeg.
  3. Mixa samman ost, ägg och grädde och häll i pajskalet.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  5. Skala löken.
  6. Skiva fänkål och lök mycket tunt, blanda med citron, honung, olivolja, salt och peppar. Låt dra ca 20 min.
  7. Skär tomaterna i tunna skivor och blanda med fänkålen.
  8. Servera salladen till pajen.
Presenteras av Castello