Ingredienser
- Rabarber 0,4 kg
- Tranbär 1 dl
- Syltsocker 1,5 dl
- Vaniljstång 1 st
- Stjärnanis 5 st
- Citron, Skal Och Saft 1 st
Gör så här:
- Skär av rabarberns toppar, släng dem och hacka resten i små bitar.
- Lägg i en kastrull med tranbär och vaniljstången (som du skurit upp).
- Tillsätt så mycket vatten att du täcker botten på kastrullen så att ingredienserna inte fastnar, ungefär en deciliter.
- Täck med lock och koka tills frukten är väldigt mjuk och saftig. 10-15 minuter borde räcka.
Tillsätt socker, citronsaft, citronskal och stjärnanis. Låt puttra på låg värme i ytterligare 20 minuter, eller tills konsistensen är som du vill ha den.
Nu är det dags att hälla upp sylten i burkar, stänga dem och förvara svalt och mörkt. Ät med ost, till exempel en Havarti.