arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Rabarb- och tranbärssylt med stjärnanis

Syrliga och söta rabarber och tranbär lever upp lite extra av den där lilla kryddiga touchen från stjärnanisen. Perfekt till ost!
Rabarb- och tranbärssylt med stjärnanis

Ingredienser

  • Rabarber 0,4 kg
  • Tranbär 1 dl
  • Syltsocker 1,5 dl
  • Vaniljstång 1 st
  • Stjärnanis 5 st
  • Citron, Skal Och Saft 1 st

Gör så här:

  1. Skär av rabarberns toppar, släng dem och hacka resten i små bitar.
  2. Lägg i en kastrull med tranbär och vaniljstången (som du skurit upp).
  3. Tillsätt så mycket vatten att du täcker botten på kastrullen så att ingredienserna inte fastnar, ungefär en deciliter.
  4. Täck med lock och koka tills frukten är väldigt mjuk och saftig. 10-15 minuter borde räcka.

Tillsätt socker, citronsaft, citronskal och stjärnanis. Låt puttra på låg värme i ytterligare 20 minuter, eller tills konsistensen är som du vill ha den.

Nu är det dags att hälla upp sylten i burkar, stänga dem och förvara svalt och mörkt. Ät med ost, till exempel en Havarti.