arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Råbiff med Präst® och confiterad äggula

Råbiff, biff tartar eller tartarbiff är en riktig klassiker som görs på absolut nymalet kött. Det går med andra ord inte att använda färdigpaketerad färs till detta. Be om hjälp i köttdisken så får du riktigt fräsch och fin färs. Du kan också köpa eget oxinnanlår och fintärna själv, om du vill ha lite bitigare konsistens. Klassisk råbiff serveras med rå äggula. Här är den confiterad i perfekta 63 grader – garanterat krämigt! Servera med en riktigt vällagrad Präst®.
Råbiff med Präst® och confiterad äggula
4 port

Ingredienser

  • Confiterad äggula

  • Äggula 4 st
  • Olja
  • Råbiff

  • Oxinnanlår Nymalet 0,5 kg
  • Olivolja 1 msk
  • Dijonsenap 2 msk
  • Finhackad Rödlök 0,5 st
  • Finhackade Cornichons 0,5 dl
  • Finhackad Kapris 2 msk
  • Salt 1 tsk
  • Nymalen Svartpeppar
  • Till servering

  • Falbygdens® Präst® 2 dl
  • Rödlökar
  • Cornichons
  • Kapris
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • Rödbetsgrodd 1 dl

Gör så här:

  1. Confitera äggulorna: Sätt ugnen på 63 grader. Ta hjälp av en stektermometer om det är svårt att få in rätt temperatur.
  2. Ta fram en muffinsform, eller fyra små suffléformar.
  3. Värm rikligt med olja till 63 grader.
  4. Separera äggulor och äggvitor, och stjälp försiktigt i äggulorna i varsin muffinsform. Häll upp oljan så att den täcker varje äggula, och ställ in i ugnen.
  5. Laga i 25 minuter, ta sedan ut.
  6. Finahacka allt till råbiffarna. Blanda samtliga ingredienser snabbt och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Dela upp färsen i fyra biffar som du gör en urgröpning i. Lägg äggulorna i groparna och servera direkt med alla tillbehör.
Presenteras av Kvibille