4 port
Ingredienser
-
Confiterad äggula
- Äggula 4 st
- Olja
-
Råbiff
- Oxinnanlår Nymalet 0,5 kg
- Olivolja 1 msk
- Dijonsenap 2 msk
- Finhackad Rödlök 0,5 st
- Finhackade Cornichons 0,5 dl
- Finhackad Kapris 2 msk
- Salt 1 tsk
- Nymalen Svartpeppar
-
Till servering
- Falbygdens® Präst® 2 dl
- Rödlökar
- Cornichons
- Kapris
- Svartpeppar
- Flingsalt
- Rödbetsgrodd 1 dl
Gör så här:
- Confitera äggulorna: Sätt ugnen på 63 grader. Ta hjälp av en stektermometer om det är svårt att få in rätt temperatur.
- Ta fram en muffinsform, eller fyra små suffléformar.
- Värm rikligt med olja till 63 grader.
- Separera äggulor och äggvitor, och stjälp försiktigt i äggulorna i varsin muffinsform. Häll upp oljan så att den täcker varje äggula, och ställ in i ugnen.
- Laga i 25 minuter, ta sedan ut.
- Finahacka allt till råbiffarna. Blanda samtliga ingredienser snabbt och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Dela upp färsen i fyra biffar som du gör en urgröpning i. Lägg äggulorna i groparna och servera direkt med alla tillbehör.
Presenteras av