arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Råraka med färskost och lax

Råraka med färskost och lax
2 port

Ingredienser

  • Potatis, Skalad 300 g
  • Salt Och Svartpeppar
  • Svenskt Smör Från Arla®
  • Till servering:

  • Kallrökt Lax 4 skivor
  • Castello® Cream Cheese Ring Gräslök 1 st
  • Färsk Dill
  • Citron, I Klyftor 0,5 st

Gör så här:

  1. Riv potatisen grovt. Lägg den rivna potatisen i en ren kökshandduk och pressa ur vätskan.
  2. Lägg potatisen i en skål och krydda med salt och peppar.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna, gärna i gjutjärn. Fördela potatisen i 4 högar och tryck till med en stekspade så de blir platta. Stek tills de är gyllene och krispig på båda sidor.
  4. Toppa rårakorna med rökt lax, skivad färskost, dill och citronklyftor. Vrid gärna över svartpeppar och servera!
Presenteras av Castello