8 små bitar
Ingredienser
- Smördeg 1 skiva
- Olivolja 1 msk
- Roquefort 200 g
- Plommon Gula Eller Röda 8 st
-
Kanderade nötter
- Strösocker 1 dl
- Vatten 1 msk
- Skalade Pistagenöt 1 dl
Gör så här:
- Mingelgodis! Sötsalta pizzor som gör sig bra med stenfrukt, päron och äpplen.
- Använd olika färger på frukterna så blir pizzorna extra vackra att se på.
- Goda att äta både nygjorda och avsvalnade.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kandera nötterna: Mät upp socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i nötterna när sockret lösts upp.
- Nötterna är klara när de blivit gyllene – se upp för det går fort mot slutet! Stjälp ur mandlarna på bakplåtspapper och sära på den snabbt innan allt stelnar. Låt nötterna svalna och bryt sedan isär bitarna.
- Rulla ut smördegen och dela i åtta bitar.
- Placera bitarna på bakplåtspapper och pensla med olivolja.
- Fördela osten på bitarna.
- Dela plommonen och kärna ur, och skiva sedan tunt.
- Fördela skivorna på pizzorna och grädda i ugnen, 15-20 minuter.
- Strö över de kanderade nötterna och servera.