arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Rostade mandlar med päronkompott

Salta rostade mandlar och söta päron får vilken ost som helst att leva upp. Testa receptet redan idag!
Rostade mandlar med päronkompott

Ingredienser

  • Päron 2 st
  • Honung 3 msk
  • Svenskt Smör Från Arla® 1 msk
  • Färsk Rosmarin Hackad 1 tsk
  • Mandel Skållad 0,75 dl
  • Olivolja 1 msk
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Skär päronen i bitar.
  2. Smält honung och smör i en stekpanna tills det blir gyllene.
  3. Tillsätt päronen och rosmarin.
  4. Stek på svag värme till en kompott.
  5. Sätt ugnen på 175°.
  6. Rosta mandlarna i olivolja i ugnen ca 15 min.
  7. Strö över salt och låt svalna.