4 port
40 Minuter
Ingredienser
- Polkabeta 4 st
- Rödbeta 2 st
- Färska Fikon 4 st
- Falbygdens® Getost 125 g
- Granatäppelkärna 2 dl
- Krasse 50 g
- Färsk Persilja
- Rödvinsvinäger 4 tsk
- Flytande Honung 1 msk
- Olivolja 1 dl
Gör så här:
- Skiva rödbetorna med en mandolin, eller skär dem med kniv.
- Blanda rödvinsvinäger och honung, smaka av tills du har en frisk och fräsch smak. Tillsätt salt och peppar.
- Lägg i betorna i blandningen och låt marinera i 30 minuter.
- Skiva under tiden polkabetorna med en mandolin, eller skär i tunna skivor med en vass kniv.
- Ta upp rödbetorna ur marinaden, var noga med att spara vinägretten.
- Skär sen fikonen i fyra delar och lägg upp dem fint tillsammans med polkabetorna, rödbetorna och getosten på en tallrik. Strö över granatäpplekärnor, hackad persilja och hackad krasse.
- Blanda vinägretten med olivoljan till en dressing.
- Ringla över dressingen och servera.