4 port
45 Minuter
Ingredienser
- Röd Paprika Stora 2 st
- Vitlöksklyfta 1 st
- Rödlök 1 st
- Mandel 75 g
- Färsk Timjan
- Vitvinsvinäger 0,25 dl
- Olivolja 1 dl
- Salt Och Peppar
- Torrt Bröd (Om Det Behövs) 1 skiva
Gör så här:
- Lägg paprikorna på ett bakplåtspapper och grilla dem i ugnen tills de börjar bli brända på alla sidor.
- Ta ut dem och lägg dem i en skål med plastfolie runt. Låt ligga i 7-10 minuter.
- Ångan från den heta paprikan gör att skalet lossnar.
- Ta bort skalet, stjälkarna och kärnorna och lägg paprikorna tillsammans med alla andra ingredienser, förutom bröd, vinäger och hälften av olivoljan, i en skål.
- Mixa med en mixer till en slät smet. Tillsätt olja under processen om det behövs. Smaka av med vinäger.
- Om salsan är väldigt blöt kan du tillsätta brödet för en fastare konsistens.