arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Salsa Romesco

En salsa romesco är kanske inte det klassiska tillbehöret till ost, men det här receptet funkar faktiskt finfint som smakkompis till vitmögelost.
Salsa Romesco
4 port
45 Minuter

Ingredienser

  • Röd Paprika Stora 2 st
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Rödlök 1 st
  • Mandel 75 g
  • Färsk Timjan
  • Vitvinsvinäger 0,25 dl
  • Olivolja 1 dl
  • Salt Och Peppar
  • Torrt Bröd (Om Det Behövs) 1 skiva

Gör så här:

  1. Lägg paprikorna på ett bakplåtspapper och grilla dem i ugnen tills de börjar bli brända på alla sidor.
  2. Ta ut dem och lägg dem i en skål med plastfolie runt. Låt ligga i 7-10 minuter.
  3. Ångan från den heta paprikan gör att skalet lossnar.
  4. Ta bort skalet, stjälkarna och kärnorna och lägg paprikorna tillsammans med alla andra ingredienser, förutom bröd, vinäger och hälften av olivoljan, i en skål.
  5. Mixa med en mixer till en slät smet. Tillsätt olja under processen om det behövs. Smaka av med vinäger.
  6. Om salsan är väldigt blöt kan du tillsätta brödet för en fastare konsistens.