1 port
30 Minuter
Ingredienser
- Formbröd 3 skivor
- Emmentaler 4 skivor
- Kvibille® Riven Ost Cheddar 1 dl
- Mozzarella Riven 0,5 st
- Svenskt Smör Från Arla® 20 g
-
Till servering
- Potatischips, Saltade
- Riven Parmesanost
Gör så här:
- Lägg emmentaler på två skivor av brödet.
- Lägg på riven cheddar och riven mozzarella på båda.
- Rosta, eller stek, den tredje skivan torr tills den fått en rostad yta.
- Sätt in de ostklädda brödskivorna i ugnen på 200º eller 180º varmluft i ungefär 4 minuter, eller tills osten blivit mjuk och smält. Se till att osten inte stelnar – den ska fortfarande vara kladdig.
- Ta ut de ostiga brödskivorna ur ugnen och lägg den torra och rostade brödskivan på en av de ostiga brödskivorna.
- Lägg den sista ostklädda skivan på toppen med osten ner mot de andra skivorna. Nu har du en macka med tre skivor bröd och två lager smält ost.
- Bred dubbelmackorna med ett lager smör på båda sidor och stek på varje sida tills ytan är gyllenbrun.
- Skär mackan på hälften, i två trekanter.
- Servera varmt, med chips och en generös mängd riven parmesan över.
Presenteras av