arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Sandhäxans klassiska grilled cheese

När restaurang Sandhäxan bjuder på en macka är den allt en grilled cheese borde vara - fullständigt fokus på smak, välbehag och ostlyx. Dekadent nästan!
Sandhäxans klassiska grilled cheese
1 port
30 Minuter

Ingredienser

  • Formbröd 3 skivor
  • Emmentaler 4 skivor
  • Kvibille® Riven Ost Cheddar 1 dl
  • Mozzarella Riven 0,5 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 20 g
  • Till servering

  • Potatischips, Saltade
  • Riven Parmesanost

Gör så här:

  1. Lägg emmentaler på två skivor av brödet.
  2. Lägg på riven cheddar och riven mozzarella på båda.
  3. Rosta, eller stek, den tredje skivan torr tills den fått en rostad yta.
  4. Sätt in de ostklädda brödskivorna i ugnen på 200º eller 180º varmluft i ungefär 4 minuter, eller tills osten blivit mjuk och smält. Se till att osten inte stelnar – den ska fortfarande vara kladdig.
  5. Ta ut de ostiga brödskivorna ur ugnen och lägg den torra och rostade brödskivan på en av de ostiga brödskivorna.
  6. Lägg den sista ostklädda skivan på toppen med osten ner mot de andra skivorna. Nu har du en macka med tre skivor bröd och två lager smält ost.
  7. Bred dubbelmackorna med ett lager smör på båda sidor och stek på varje sida tills ytan är gyllenbrun.
  8. Skär mackan på hälften, i två trekanter.
  9. Servera varmt, med chips och en generös mängd riven parmesan över.
Presenteras av Kvibille