arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Snittar med roquefortkräm, balsamicoinkokta fikon och pistagenötter

Lättgjorda tilltugg till minglet som är enkla att förbereda. Både krämen och fikonen kan göras dagen före festen, och monterade snittar håller sig fräscha flera timmar i kylen.
Snittar med roquefortkräm, balsamicoinkokta fikon och pistagenötter
20 st

Ingredienser

  • Torkat Fikon 5 st
  • Balsamvinäger 0,5 dl
  • Roquefort 100 g
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1 msk
  • Crostini 20 st
  • Pistagenöt Skalade Och Hackade 4 msk

Gör så här:

  1. Lättgjorda tilltugg till minglet som är enkla att förbereda. Både krämen och fikonen kan göras dagen före festen, och monterade snittar håller sig fräscha flera timmar i kylen.
  2. Börja med fikonen: Skiva 5 torkade fikon och lägg i en kastrull tillsammans med balsamvinäger.
  3. Koka upp och låt puttra på låg värme tills det mesta av vätskan dunstat bort och vinägern fått en sirapskonsistens. Ställ undan och låt svalna.
  4. Smula ner osten och blanda med en gaffel till en slät kräm tillsammans med crème fraîche.
  5. Fördela krämen på crostinis och lägg på fikonskivor.
  6. Avsluta med att hacka pistagenötter och strö över.
Presenteras av Kvibille