20 st
Ingredienser
- Torkat Fikon 5 st
- Balsamvinäger 0,5 dl
- Roquefort 100 g
- Arla Köket® Crème Fraiche 1 msk
- Crostini 20 st
- Pistagenöt Skalade Och Hackade 4 msk
Gör så här:
- Lättgjorda tilltugg till minglet som är enkla att förbereda. Både krämen och fikonen kan göras dagen före festen, och monterade snittar håller sig fräscha flera timmar i kylen.
- Börja med fikonen: Skiva 5 torkade fikon och lägg i en kastrull tillsammans med balsamvinäger.
- Koka upp och låt puttra på låg värme tills det mesta av vätskan dunstat bort och vinägern fått en sirapskonsistens. Ställ undan och låt svalna.
- Smula ner osten och blanda med en gaffel till en slät kräm tillsammans med crème fraîche.
- Fördela krämen på crostinis och lägg på fikonskivor.
- Avsluta med att hacka pistagenötter och strö över.
Presenteras av