10 port
40 Minuter
Ingredienser
-
Pajdeg
- Svenskt Smör Från Arla® 120 g
- Vetemjöl 2,5 dl
- Vatten 1 msk
-
Fyllning
- Ägg 2 st
- Arla Ko® Svecia, Grovriven 200 g
- Arla Ko® Eko Gräddfil 2 dl
- Malen Vitpeppar
- Salt
-
Tillbehör
- Arla Ko® Eko Gräddfil
- Stenbitsrom
- Färsk Gräslök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Tärna smöret och nyp snabbt ihop med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop till en deg.
- Klä en smord pajform, ca 22 cm i diameter, med degen. Nagga med gaffel och förgrädda i 10 min.
- Gör fyllningen under tiden: Vispa upp äggen. Tillsätt ost och gräddfil. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Ta ut det förgräddade pajskalet och häll i fyllningen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Låt svalna och servera ljummen eller kall med tillbehören.