arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ugnsbakade fikon med kryddhonung

Söta och saftiga fikon i honung är ett supergott tillbehör till ost. I just det här receptet serverar vi det till en god hårdost, men det funkar precis lika bra till blåmögelost och vitmögelost.
Ugnsbakade fikon med kryddhonung
4 port

Ingredienser

  • Färska Fikon 4 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 1 msk
  • Honung 1 msk
  • Malen Kanel 0,5 krm
  • Finrivet Apelsinskal 1 tsk
  • Färsk Timjan 1 tsk
  • Pumpakärna 2 msk
  • Flingsalt
  • Hårdost Till Exempel Grevé 125 g

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär ett kryss i fikonen men inte helt igenom.
  3. Ställ dem på ett ugnssäkert fat.
  4. Lägg en klick smör i varje fikon.
  5. Rör ihop honung, kanel, apelsinskal och timjan. Ringla det över fikonen.
  6. Toppa med pumpakärnor och lite flingsalt.
  7. Baka dem i mitten av ugnen 8–10 min och låt svalna.