arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Vårsallad med pocherat ägg och cheddar

En sallad är en bra måltid i sig – hemligheten är att äta den med någon god och mättande topping. I den här salladen har vi lagt till ägg, ost och krutonger. Du kan skippa dressingen (om du vill) eftersom den krämiga äggulan är så krämig.
Vårsallad med pocherat ägg och cheddar
4 port

Ingredienser

  • Ägg 4 st
  • Vinäger 0,5 dl
  • Baguette 1 st
  • Olivolja 3 msk
  • Blandad Grönsallad
  • Rädisa 6 st
  • Wästgöta Kloster® Cheddar 100 g
  • Färska Örter

Gör så här:

  1. Stek brödskivorna krispiga i olja.
  2. Skiva rädisorna med en mandolin och lägg dem i isvatten så att de blir extra krispiga.
  3. Koka upp en kastrull med vatten. Dra ner värmen och tillsätt salt och vinäger.
  4. Rör om i vattnet så att det blir en virvel och kläck i äggen i kastrullen. Använd en sked för att samla ihop äggvitan till önskad form.
  5. Låt koka i 4-5 minuter och lägg i kallt vatten direkt.
  6. Lägg salladen i en skål, sen äggen, följt av krutonger, tunna skivor ost, rädisor och örter. Avsluta med lite salt, peppar och olivolja.
  7. Servera direkt.
Presenteras av Kvibille