Ingredienser
- Svenskt Smör Från Arla® 25 g
- Vetemjöl 1 dl
- Vatten 1 msk
- Grovt Salt 1 tsk
- Blåbärssylt 1 dl
- Dijonsenap 1 tsk
- Vitmögelost 150 g
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär smöret i små bitar och smula ner det i mjölet.T illsätt salt och vatten.
- Blanda ihop till en deg och rulla till en ca. 6 cm lång rulle (ca 4 cm i diameter).
- Lägg degen täckt i kylskåp i minst en halvtimme.
- Skär rullen i ca 1/2 cm tjocka skivor.
- Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Sticka hål i kexen med en gaffel, pensla med vatten och ställ överst i ugnen i cirka 8 minuter.
- Blanda sylt och senap och krydda efter smak.
- Skär osten i bitar och servera dem på tallrikar tillsammans med den kryddade sylten och kexen.