arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Vitmögelost med senapskryddad blåbärssylt

Bjud på senapskryddad fikonmarmelad till ostbrickan! Det här receptet är perfekt både till vardags och på festen.
Vitmögelost med senapskryddad blåbärssylt

Ingredienser

  • Svenskt Smör Från Arla® 25 g
  • Vetemjöl 1 dl
  • Vatten 1 msk
  • Grovt Salt 1 tsk
  • Blåbärssylt 1 dl
  • Dijonsenap 1 tsk
  • Vitmögelost 150 g

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär smöret i små bitar och smula ner det i mjölet.T illsätt salt och vatten.
  3. Blanda ihop till en deg och rulla till en ca. 6 cm lång rulle (ca 4 cm i diameter).
  4. Lägg degen täckt i kylskåp i minst en halvtimme.
  5. Skär rullen i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  6. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Sticka hål i kexen med en gaffel, pensla med vatten och ställ överst i ugnen i cirka 8 minuter.
  8. Blanda sylt och senap och krydda efter smak.
  9. Skär osten i bitar och servera dem på tallrikar tillsammans med den kryddade sylten och kexen.