arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Pizza med sparris

Detta är en pizza som passar utmärkt att göra på våren när den svenska sparrisen är som allra bäst. Denna pizza är gjord med en smakrik parmesankräm och grön sparris. När pizzan kommer ut från ugnen toppas den med kall gräddfil, lyxig löjrom och frisk citron. Mums vad gott ändå!
Pizza med sparris
4 port

Ingredienser

  • Pizzadeg, Á 400 G 2 st
  • Färsk Grön Sparris 250 g
  • Färskriven Parmesanost 150 g
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
  • Finhackad Färsk Timjan 1 msk
  • Salt Och Svartpeppar
  • Topping:

  • Löjrom
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
  • Citroner I Klyftor
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft och ställ in en plåt mitt i ugnen så den blir varm.
  2. Skär bort den träiga delen av sparrisen. Dela sparrisen i hälften på längden.
  3. Blanda ihop riven parmesanost med crème fraiche och timjan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Tryck eller kavla ut pizzadegarna på två bakplåtspapper.
  5. Skeda på ostblandningen och fördela sparrisen ovanpå.
  6. Dra över bakplåtspappret med pizzan till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Gör likadant med båda pizzorna.
  7. Toppa pizzorna med crème fraiche och löjrom. Servera direkt med citronklyftor och flingsalt.