4 port
Ingredienser
- Pizzadeg, Á 400 G 2 st
- Färsk Grön Sparris 250 g
- Färskriven Parmesanost 150 g
- Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
- Finhackad Färsk Timjan 1 msk
- Salt Och Svartpeppar
-
Topping:
- Löjrom
- Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
- Citroner I Klyftor
- Flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft och ställ in en plåt mitt i ugnen så den blir varm.
- Skär bort den träiga delen av sparrisen. Dela sparrisen i hälften på längden.
- Blanda ihop riven parmesanost med crème fraiche och timjan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Tryck eller kavla ut pizzadegarna på två bakplåtspapper.
- Skeda på ostblandningen och fördela sparrisen ovanpå.
- Dra över bakplåtspappret med pizzan till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Gör likadant med båda pizzorna.
- Toppa pizzorna med crème fraiche och löjrom. Servera direkt med citronklyftor och flingsalt.