4 port
Ingredienser
-
Bönröra
- Svart Böna 1 burk
- Gul Lök 0,5 st
- Vitlöksklyfta 2 st
- Svenskt Smör Från Arla® 0,5 msk
- Cayennepeppar 1 krm
- Paprikapulver 1 tsk
- Tomatpuré 1 msk
- Vatten 1 dl
- Salt Och Svartpeppar
-
Pico de Gallo
- Körsbärstomat På Kvist 100 g
- Vitlöksklyfta 1 st
- Rödlök 0,5 st
- Färsk Koriander 1 kruka
- Färsk Röd Chili 0,5 st
- Lime Saft Och Skal 2 st
- Salt Och Svartpeppar
-
Äggröra
- Ägg 2 st
- Arla Ko® Vispgrädde 0,5 dl
- Salt 2 krm
- Svartpeppar 2 krm
-
Till servering
- Avokado 2 st
- Castello® Aged Havarti 36% Hårdost 100 g
- Stora Tortillabröd 4 st
Gör så här:
- Skölj bönorna ordentligt och låt rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält smöret i en het stekpanna och stek lök och vitlök glansiga, ca 2 min. Tillsätt bönorna och stek ytterligare någon minut. Tillsätt kryddor och tomatpuré och låt rosta i en minut under omrörning. Tillsätt sedan vatten och sänk värmen. Låt puttra på låg värme i några minuter, tills vätskan dunstat bort. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ stekpannan åt sidan och låt blandningen svalna lite.
- Finhacka tomater. Låt gärna överflödig vätska rinna av. Finhacka också vitlök, rödlök, koriander och chili (kärna ur om du vill ha mildare smak). Blanda allt i en skål. Tillsätt limesaft och skal och smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda ägg, vispgrädde, salt och svartpeppar i en skål. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och häll i blandningen. Låt äggröran “sätta sig” i 20 sekunder innan du försiktigt rör runt med en träslev i botten. Rör runt ständigt tills du får en krämig, ganska fast äggröra. Ös då ner äggröran i en skål så att tillagningen avbryts.
- Halvera, gröp ur och hacka avokadon. Droppa över lite limejuice så behåller avokadon färgen. Hyvla ner Aged Havarti i flarn. Lägg ut 4 tortillabröd och fördela bönröra, pico de gallo och äggröra på dem. Lägg också på avokado och Aged Havarti. Rulla ihop bröden tätt, förslut ändarna så att inget rinner ut. Kläm till rullen med händerna och dela rullarna diagonalt. Servera direkt.