arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostpaj med smördeg och Svecia

Att göra ostpaj på färdig smördeg är både bekvämt och riktigt gott. Skalet blir frasigt gott och passar utmärkt till den krämiga ostfyllningen. Toppa ostpajen med sval gräddfil, löjrom och fint skuren gräslök. En paj som passar fint att servera vid festliga tillfällen.
Ostpaj med smördeg och Svecia
8 port
50 Minuter

Ingredienser

  • Färsk Smördeg På Rulle ca 250 g
  • Fyllning:

  • Arla Ko® Svecia 300 g
  • Arla Ko® Syrad Grädde 3 dl
  • Ägg 3 st
  • Cayennepeppar 1 krm
  • Salt 0,5 tsk
  • Nymalen Svartpeppar 2 krm
  • Topping:

  • Arla Ko® Gräddfil 1 dl
  • Löjrom 50 g
  • Fint Skuren Färsk Gräslök 3 msk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft
  2. Smörj en pajform, gärna fyrkantig, med löstagbar botten. Klä pajformen med smördegen.
  3. Nagga botten med gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i ca 12 min.
  4. Grovriv osten. Vispa ihop syrad grädde, mjölk, cayennepeppar och salt.
  5. Fyll det förgräddade pajskalet med osten. Häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min.
  6. Skeda på gräddfil och löjrom vid servering. Garnera med gräslök.